tisdag 14 november 2017

Supergoda amerikanska pannkakor (LCHF)

De flesta av mina recept och receptidéer har sitt ursprung i en bild eller en ensam råvara. Det är något i det visuella som kickar igång min kreativitet och fantasi, spinner iväg och slutligen hamnar någon helt annan stans än man hade kunnat ana av startskottet. Imorse, när jag funderade på vad jag skulle äta till frukost (det mest angenäma av bekymmer), hände detta med ett paket färska blåbär.  När man har färska blåbär i kylen måste man ju hedra dessa magiska skapelser genom att ackompanjera dem med en rejäl hög fluffiga amerikanska pannkakor, eller hur? I valet mellan att toppa en smoothie med dem och servera dem med pannkakor var valet enkelt... hehe. Efter lite googlande och tänkande kom jag fram till ett recept jag ville testa och som borde bli bra. Magkänslan hade rätt - OMG alltså. Heeelt perfekta tjocka amerikanska pannkakor som höll ihop perfekt, fluffade till sig rejält, tog kort tid att grädda och var SÅ goda. Nyss nämnda blåbär gjorde sig alldeles utomordentligt till dessa, vill jag lova. Lite fibersirap på toppen av berget gjorde frukosten totalt komplett.

Nu ska jag läsa kurslitteratur en stund och därefter bege mig mot gymmet följt av lunch på stan och föreläsningar. Pepp! Ikväll blir det paella med räkor och chorizo, ser redan fram emot det haha! Hoppas att ni får en fin tisdag vänner.


Amerikanska pannkakor (LCHF)
Portioner: 1 stor portion (6 små pannkakor)

Ingredienser
Amerikanska pannkakor
2 små ägg
0,25 dl grädde
100 g färskost
0,75 dl mandelmjöl
0,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
Salt, vaniljpulver, kardemumma, lite sötströ

Tillbehör

Färska blåbär
Fibersirap

Gör såhär
Vispa ihop ägg, färskost och en skvätt grädde. Addera övriga ingredienser och vispa ihop. Smaka av med salt, vaniljpulver, kardemumma och lite sötströ. Låt smeten svälla 5-10 min. Grädda 3 plättar per omgång i kokosolja på medelvärme. Servera med färska blåbär och fibersirap. SLURP!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar